Volledig scherm
© EPA

Verdachte die zich meldde heeft geen link met aanslag Parijs

UpdateDe mogelijke tweede verdachte die zich meldde bij de politie in Antwerpen heeft niets te maken met de schietpartij in Parijs. Dat meldt justitie in België.

De man meldde zich gisteravond bij een politiebureau in België, nadat foto's van hem rondgingen op sociale media. Volgens justitie is er geen link tussen de man en de aanslag in Parijs. Ook was er geen onderzoek gaande naar hem.

De Belgische minister van justitie Koen Geens meldde tegen het Belgische VRT dat er op het moment geen informatie is over verdere Belgische verbanden met de aanslag. 

Door de aanslag gisteravond op de Champs-Élysées kwam een politieagent om het leven en raakten twee agenten zwaargewond. Ook een vrouw raakte gewond. De politie schoot de dader dood.

 1. Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand
  video

  Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand

  Een tandarts uit Texas heeft kosteloos het gebit hersteld van een 28-jarige vrouw die slachtoffer is van huiselijk geweld. Kyleigha Scott kreeg twee jaar geleden een kopstoot van haar toenmalige vriend waardoor één van haar voortanden afbrak. Recent besloot ze de tand te laten trekken, omdat ze af wilde van de herinnering aan die rotperiode. Maar de tandarts besloot anders. Filmpjes die hij na de behandeling maakte van de confrontatie van Scott met haar nieuwe lach zijn hartverwarmend. 
 2. Spanje zet extreme stap om Catalonië te behouden

  Spanje zet extreme stap om Catalonië te behouden

  De Spaanse regering zal zaterdag in een bijzondere ministerraad besluiten het Grondwetsartikel 155 toe te passen. Artikel 155 perkt het zelfbestuur van de rebelse regio Catalonië tijdelijk in, of kan het zelfs opschorten. Met die uitzonderlijke maatregel kan Spanje de Catalaanse premier Puigdemont onder curatele stellen en mogelijk zelfs vervroegde verkiezingen uitschrijven, iets waartoe normaal alleen die regiopresident gemachtigd is. Lees het volledige verhaal hier.