Volledig scherm
Een getuige laat beelden zien van de overmeestering van de messentrekker die toesloeg in Parijs. © EPA

Verdachte van steekpartij in Parijs had geen drugs gebruikt

De verdachte van de steekpartij in Parijs was niet onder invloed van drugs. Dat blijkt uit toxicologisch onderzoek, zeggen bronnen rond justitie. Getuigen hadden aangegeven dat de man een gedrogeerde indruk maakte.

Bij de steekpartij in de Franse hoofdstad raakten maandag acht mensen gewond, van wie vier ernstig. De dader was gewapend met een mes en een ijzeren staaf en viel zijn slachtoffers op straat aan.

De man, vermoedelijk een Afghaan, kon uiteindelijk worden overmeesterd door agenten na gebruik van een taser. Over het motief voor de aanval bestaat nog onduidelijkheid. Hij zou de slachtoffers niet kennen.

Gisteren viel een andere man in het centrum van Parijs een postbode en een voorbijganger aan met een schaar. De motieven van deze aanvaller zijn evenmin bekend.

  1. Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Een vrouw staat vanaf vandaag in Frankrijk terecht omdat zij haar kind twee jaar lang verborgen hield voor haar man, drie kinderen en de buitenwereld. Na de geboorte van haar jongste dochter hield de vrouw haar gevangen in de kelder en de kofferbak van haar auto. Daarin werd het meisje door een monteur ontdekt tijdens een reparatie aan het voertuig. ,,Ik raakte verstrikt in mijn leugens’’, zegt moeder Rosa Maria Da Cruz.