Kunsthandelaar Pakorn Porncheewarakun onherkenbaar tussen de schilderijen die samen met anderen van de kunstenares kocht
Volledig scherm
Kunsthandelaar Pakorn Porncheewarakun onherkenbaar tussen de schilderijen die samen met anderen van de kunstenares kocht © Facebook/Pakorn Porncheewarakun

Verlichte Japanse superheld: Rel in Thailand om Boeddha als Ultraman

Een Thaise artiest heeft voor heisa gezorgd door de Boeddha af te beelden als de Japanse superheld Ultraman. Boeddhistische hardliners hebben aangifte gedaan tegen de maker. De kunstenares, een studente, moest vervolgens in het bijzijn van de gouverneur haar excuses aanbieden aan de hoogste monnik in de provincie Nakhon Ratchasima.

 1. Paul zit in Oostenrijk al aan de derde lockdown: ‘De Nederlandse overheid kan leren van de Oostenrijkse’
  PREMIUM
  VIDEO

  Paul zit in Oostenrijk al aan de derde lockdown: ‘De Nederland­se overheid kan leren van de Oostenrijk­se’

  Paul Roerbag (52) mag je een ervaringsdeskundige noemen als het gaat om hoe om te gaan met lockdowns en avondklokken. Samen met vrouw Miriam (50) en zoons Kjell (18) en Quirin (20) emigreerde hij in juli 2019 goed voorbereid uit het Gelderse Vuren naar Oostenrijk. Daar wachtte een baan als regiomanager van winkelketen Action. Overal aan gedacht, alle mogelijke tegenslag ingecalculeerd. Behalve dus een coronapandemie en drie lockdowns.
 2. LIVE | Britse coronavariant aangetroffen op Aruba, Braziliaanse variant vastgesteld in VS
  CORONAVIRUS

  LIVE | Britse coronavari­ant aangetrof­fen op Aruba, Braziliaan­se variant vastge­steld in VS

  De Braziliaanse gemuteerde versie van het coronavirus is voor het eerst vastgesteld bij een persoon in de Verenigde Staten. President Biden is echter optimistisch dat er door het intensieve inentingsprogramma vanaf de zomer voldoende groepsimmuniteit in de VS tegen Covid-19 zal zijn opgebouwd. En de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca spreekt tegen dat het vaccin maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Bosschenaren beginnen gelijk met opruimen puin
  Play

  Bosschena­ren beginnen gelijk met opruimen puin

 2. Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch
  Play

  Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch