Volledig scherm
De puppy werd levend begraven, maar wist toch de oppervlakte te bereiken. © Facebook SPA La Louvière

Vier puppy’s levend begraven in bloembak in België

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van dierenmishandeling. De eigenaar van vier pasgeboren puppy’s zou de dieren levend hebben begraven in een bloembak voor zijn huis in de plaats La Louvière. Een buur die de aarde zag bewegen en merkte hoe een van de hondjes probeerde om de oppervlakte te bereiken, sloeg alarm.

Volgens het dierenopvangcentrum SPA La Louvière ging het om vier chihuahuapuppy’s van enkele dagen oud. Een van de hondjes zou erin geslaagd zijn om uit de aarde te kruipen. Het dier werd opgemerkt door een bewoner van de straat, die meteen de politie belde. Vervolgens nam SPA La Louvière de pup mee. Hij bleek onderkoeld te zijn en was uitgedroogd.

‘We hebben er alles aan gedaan om de puppy in leven te houden en waren dag en nacht met hem bezig’, schrijft het dierenopvangcentrum op Facebook. ‘Maar de uren dat hij onder de grond had gezeten, hebben hun tol geëist. Zijn muiltje was vol aarde geraakt. We gaven hem melk, hebben hem onderzocht en weer op temperatuur gebracht. Maar tevergeefs. De volgende dag is het diertje gestorven.’

Eigenaar wilde hondje terug

De verbazing van de vrijwilligers van SPA La Louvière was groot toen de eigenaar contact met hen opnam en vroeg hoe het met het hondje was dat ze hadden meegenomen. Op dat moment was het dier nog altijd in leven. Hij zou ook bekend hebben dat hij het was geweest die de dieren levend had begraven.

 ,,Omdat hij nog altijd leeft, zou ik hem graag terugkrijgen’’, klonk het. ,,Het is tenslotte mijn hond.’’ Verontwaardigd belde de opvang daarop naar de politie om een klacht in te dienen voor dierenmishandeling.

Het incident zou enkele dagen geleden al gebeurd zijn, maar het dierenopvangcentrum meldde het nu pas op sociale media om het onderzoek niet te hinderen. Dat is overigens nog altijd aan de gang. SPA La Louvière hoopt dat de dader zwaar gestraft zal worden.

  1. Grote paniek door mogelijke schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek door mogelijke schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Onduidelijk is vooralsnog of er daadwerkelijk is geschoten.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.