Volledig scherm
De puppy werd levend begraven, maar wist toch de oppervlakte te bereiken. © Facebook SPA La Louvière

Vier puppy’s levend begraven in bloembak in België

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van dierenmishandeling. De eigenaar van vier pasgeboren puppy’s zou de dieren levend hebben begraven in een bloembak voor zijn huis in de plaats La Louvière. Een buur die de aarde zag bewegen en merkte hoe een van de hondjes probeerde om de oppervlakte te bereiken, sloeg alarm.

Volgens het dierenopvangcentrum SPA La Louvière ging het om vier chihuahuapuppy’s van enkele dagen oud. Een van de hondjes zou erin geslaagd zijn om uit de aarde te kruipen. Het dier werd opgemerkt door een bewoner van de straat, die meteen de politie belde. Vervolgens nam SPA La Louvière de pup mee. Hij bleek onderkoeld te zijn en was uitgedroogd.

‘We hebben er alles aan gedaan om de puppy in leven te houden en waren dag en nacht met hem bezig’, schrijft het dierenopvangcentrum op Facebook. ‘Maar de uren dat hij onder de grond had gezeten, hebben hun tol geëist. Zijn muiltje was vol aarde geraakt. We gaven hem melk, hebben hem onderzocht en weer op temperatuur gebracht. Maar tevergeefs. De volgende dag is het diertje gestorven.’

Eigenaar wilde hondje terug

De verbazing van de vrijwilligers van SPA La Louvière was groot toen de eigenaar contact met hen opnam en vroeg hoe het met het hondje was dat ze hadden meegenomen. Op dat moment was het dier nog altijd in leven. Hij zou ook bekend hebben dat hij het was geweest die de dieren levend had begraven.

 ,,Omdat hij nog altijd leeft, zou ik hem graag terugkrijgen’’, klonk het. ,,Het is tenslotte mijn hond.’’ Verontwaardigd belde de opvang daarop naar de politie om een klacht in te dienen voor dierenmishandeling.

Het incident zou enkele dagen geleden al gebeurd zijn, maar het dierenopvangcentrum meldde het nu pas op sociale media om het onderzoek niet te hinderen. Dat is overigens nog altijd aan de gang. SPA La Louvière hoopt dat de dader zwaar gestraft zal worden.

  1. Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Britse wetenschappers zijn er met geavanceerde technieken in geslaagd een meer dan drieduizend jaar oude Egyptische mummie weer een stem te geven. Ze maakten een gedetailleerde scan van het strottenhoofd van priester Nesyamun, maakten daar een 3D-print van en zorgden er met speciale apparatuur voor dat de gekopieerde keel echt geluid kon produceren. Het resultaat: één seconde van Nesyamuns stem. ,,Dit moeten gelovigen hebben gehoord als de priester ze toezong.”
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.