Een man waadde gisteren door het wader in Tangerang, dichtbij Jakarta. In het gebied regent het al dagen, wat zorgt voor overstromingen.
Volledig scherm
Een man waadde gisteren door het wader in Tangerang, dichtbij Jakarta. In het gebied regent het al dagen, wat zorgt voor overstromingen. © REUTERS

Vijf doden door overstromingen Indonesië, tienduizend mensen moesten huis verlaten

Overstromingen in en rond de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben aan zeker vijf mensen het leven gekost. Volgens lokale autoriteiten verdronken zij of werden ze gedood omdat ze onder stroom kwamen te staan. 

In het gebied regent het al dagen. Ongeveer tienduizend mensen hebben gisteren hun huis moeten verlaten door de wateroverlast. Volgens de voorspellingen zou de neerslag na vandaag minder worden, maar in maart wordt opnieuw zware regenval verwacht.

Overstromingen en aardverschuivingen zijn niet ongewoon tijdens het regenseizoen in het Zuidoost-Aziatische land. De moesson duurt meestal van oktober tot februari, in sommige delen van het land begint het in augustus al. Door de overstromingen in Jakarta en omgeving zijn in januari al 66 mensen om het leven gekomen.

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.