Vijf Franse tieners opgepakt voor groepsverkrachting Noorse toeriste (20) in Benidorm

De Spaanse politie heeft in de badplaats Benidorm vijf Franse tieners opgepakt die samen een Noorse toeriste zouden hebben verkracht. De vijf zouden via sociale media contact gezocht hebben met de jonge vrouw en haar uitgenodigd hebben in hun vakantieverblijf. Daar ging ze dinsdagavond samen met een vriendin naartoe. Toen die laatste later die avond om nog onbekende reden vertrok en de jonge vrouw alleen achterbleef bij de jongens, sloegen ze toe.

De vijf zouden zich volgens het slachtoffer samen aan haar vergrepen hebben. Na de feiten vluchtte de jonge vrouw naar een ziekenhuis in de nabijgelegen gemeente L’Alfàs del Pi, een plaats die populair is bij Noren. Het personeel daar verwittigde op zijn beurt de politie. 

De vrouw en haar vriendin slaagden erin om voldoende informatie te geven zodat de politie de vijf kon identificeren, onder meer dankzij hun profielen op sociale media. Het bleken jongens van 18 en 19 jaar te zijn uit Frankrijk, die gisteren terug zouden keren naar huis. Ze werden gisterochtend in alle vroegte opgepakt, volgens de Spaanse politie.

De politie kreeg daarbij hulp van een Franse collega, die tijdelijk in Benidorm is in het kader van een speciale zomersamenwerking. Tijdens de vakantieperiode gaan agenten uit andere landen mee op patrouille in gebieden waar veel toeristen komen.

Het is niet duidelijk of de vriendin van de aangerande vrouw vrijwillig vertrok of kon ontsnappen. Het onderzoek moet ook duidelijk maken of alle vijf de verdachten hetzelfde aandeel hadden in de verkrachting. Ze zouden vandaag voor de eerste keer voor de rechter moeten verschijnen.

Zelf ontkennen de vijf tieners dat ze de jonge vrouw verkracht hebben. Ze verklaarden volgens hun advocaten dat ze haar geholpen hebben om zich aan te kleden toen ze wilde vertrekken en dat ze zelfs een taxi voor haar belden om haar naar huis te brengen.

Volledig scherm
De vijf tieners worden door de politie teruggebracht naar het vakantieverblijf waar de verkrachting zou zijn gebeurd. © EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.