Volledig scherm
© AP

Vijf jonge kinderen omgekomen bij hevige brand in Pennsylvania

Een brand in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft het leven gekost aan vijf kinderen. De slachtoffers zijn tussen acht maanden en zeven jaar oud, meldt de brandweer. Een vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht, melden lokale media.

Het vuur woedde gisteren in een huis in de stad Erie. Het pand deed volgens buurtbewoners mogelijk dienst als een opvang waar kinderen ‘s nachts konden slapen, maar officieel is dat niet bevestigd.

Een omwonende deed naar verluidt een poging het brandende gebouw binnen te gaan, maar werd teruggedreven door de rook. Brandweerlieden haalden uiteindelijk zeven mensen uit de woning, onder wie meerdere jonge kinderen. Hulpverleners probeerden ter plaatse slachtoffers te reanimeren, maar voor vijf jonge kinderen kwam de hulp te laat.

De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Kwade opzet wordt op dit moment niet uitgesloten, meldt de lokale nieuwssite Erie News Now.

Volledig scherm
© AP
  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.