Volledig scherm
Zoekactie in Maleisië, REUTERS/Lim Huey Teng © REUTERS

Vingerafdrukken in vakantieresort vermist meisje (15), politie sluit ontvoering niet uit

De Maleisische politie houdt nu alsnog rekening met de mogelijkheid dat de vermiste tiener uit Londen door iemand is ontvoerd. De 15-jarige Nora Anne Quoirin verdween zondagochtend spoorloos uit een resort in het Aziatische land. In het hotel zijn vingerafdrukken gevonden die duiden op een mogelijke ontvoering, zo laat de politie vandaag aan lokale media weten.

De Maleisische autoriteiten hadden eerder op de dag duikers ingezet bij een rivier in het bosrijke gebied bij het Dusun Resort, maar dit heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Eerder waren ook al 178 manschappen, een helikopter en een hondenbrigade gemobiliseerd om de tiener op te sporen. Die zoekactie is inmiddels al vier dagen gaande.

De politie zei eerder vanochtend geen aanwijzingen te hebben dat het meisje is ontvoerd, maar komt daar nu op terug. De vingerafdrukken werden gevonden op een raam in de woonkamer van het hotel waar Nora bij haar ouders en twee broers en zussen verbleef.

Mysterieus

De familie riep op de dag van de verdwijning dat Nora door iemand moet zijn meegenomen. Haar grootvader liet weten dat ze niet de gewoonte had weg te lopen en zondag bovendien onder ‘mysterieuze’ omstandigheden verdween. ,,Het raam stond ‘s ochtends open en ze was weg.”

De politie heeft ondertussen twintig mensen ondervraagd. Ze gaat ervan uit dat ze nog steeds dicht bij het resort is, dat ongeveer een uur ten zuiden van hoofdstad Kuala Lumpur ligt.

Bekijk hieronder beelden van de zoektocht naar Nora: