Vliegtuig schiet van baan en plonst bijna in de Zwarte Zee

videoEen Boeing 737-800 van de luchtvaartmaatschappij Pegasus is zondag na de landing in de Turkse plaats Trabzon van de baan geschoten en bijna in de Zwarte Zee gestort. 

Het toestel bleef op de helling aan de kust naast de luchthaven hangen. Alle 168 inzittenden konden ongedeerd geëvacueerd worden, melden verschillende Turkse media na een verklaring van gouverneur van Trabzon, Yücel Yavuz. 

Wel leidde het ongeluk tot grote paniek aan boord van het vliegtuig dat bijna verticaal boven de zee is komen te hangen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets duidelijk.

Pegasus Airlines profileert zich als een budgetmaatschappij en is dagelijks op Schiphol actief met vluchten naar Istanbul.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
  1. Noord-Koreaanse Spice Girls misschien naar Spelen

    Noord-Koreaanse Spice Girls misschien naar Spelen

    Noord-Korea stuurt sowieso een orkest naar Zuid-Korea tijdens de Olympische Winterspelen komende maand. Dat maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend na overleg met de Noord-Koreanen. Bij deze gesprekken was ook de leider van de Noord-Koreaanse meidenband Moranbong. Zij leidt de popgroep die op verzoek van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is gevormd. De Noord-Koreaanse Spice Girls zingen zowel pop als propaganda. Of de meidengroep mee gaat naar de Spelen, is nog niet zeker.