Turkse en Russische militaire voertuigen tijdens een patrouille bij Rumaylan (Rmeilan) in de noordoostelijke provincie Hasakeh vlakbij de Turkse grens, op 16 september.
Volledig scherm
Turkse en Russische militaire voertuigen tijdens een patrouille bij Rumaylan (Rmeilan) in de noordoostelijke provincie Hasakeh vlakbij de Turkse grens, op 16 september. © AFP

VN: oorlog in Syrië eiste al ruim 350.000 mensenlevens

Het gewapende conflict in Syrië heeft tussen maart 2011 en maart 2021 meer dan 350.000 mensenlevens gekost, zeiden de Verenigde Naties vrijdag. Daaronder bevonden zich meer dan 27.000 kinderen. De meeste doden vielen in Aleppo (51.731), gevolgd door hoofdstad Damascus (47.483) en Idlib (33.271).

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”