Beveiligers van het paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater beschermen de Amerikaanse topdiplomaat Paul Bremer (midden) in Bagdad (Irak) in september 2003.
Volledig scherm
Beveiligers van het paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater beschermen de Amerikaanse topdiplomaat Paul Bremer (midden) in Bagdad (Irak) in september 2003. © EPA

VN-rapport: Trump-aanhanger betrokken bij huurlingenmissie in Libië

Een bekende aanhanger van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en oprichter van het Amerikaanse paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater, is volgens een vertrouwelijk VN-rapport een van de meesterbreinen achter een geheime huurlingenoperatie in Libië.

 1. Toch levenslang voor schietpartij Blackwater

  Toch levenslang voor schietpar­tij Blackwater

  Een rechter in de VS heeft woensdag een oud-medewerker van het paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf. Nicolas Slatten zou in 2007 met drie collega’s veertien ongewapende Irakezen hebben doodgeschoten op een plein in Bagdad. In 2014 kreeg Slatten al een levenslange gevangenisstraf opgelegd, maar die werd in 2017 geschrapt. De rechter vond de straf te hoog en wilde de zaak herzien.
 1. Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'
  Play

  Fontys test corona-test zonder keel-neus swab: 'Unieke methode met veel voordelen'

 2. Kamer hield informatie achter in toeslagenaffaire, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’
  Play

  Kamer hield informatie achter in toeslagen­af­fai­re, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’