Volledig scherm
Eerbetoon aan Emiliano Sala © AFP

Voetballer Sala overleden aan hoofd- en borstletsel

Niet verdronkenDe voetballer Emiliano Sala, die op 28-jarige leeftijd slachtoffer werd van een vliegtuigongeluk, is overleden aan hoofd- en borstletsel. Dat blijkt na onderzoek door een patholoog op zijn lichaam. Gebleken is dat de recordaankoop van Cardiff City niet is verdronken.

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari boven Het Kanaal van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City.

Het lichaam van de verongelukte voetballer werd vorige week geborgen. Aan de hand van zijn vingerafdrukken kon hij worden geïdentificeerd. De piloot is nog steeds spoorloos. Zijn familie is een crowdfundactie gestart om de zoektocht mogelijk te maken.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.