Voetbalwedstrijd in Indonesië eindigt in veldslag: 125 fans dood door verdrukking

met videoBij voetbalrellen in de Indonesische stad Malang, in de provincie Oost-Java, zijn zaterdag zeker 125 mensen om het leven gekomen, onder wie twee politieagenten. Veel slachtoffers werden in de chaos onder de voet gelopen of raakten verdrukt. De meesten overleden door zuurstofgebrek. Het is een van de dodelijkste voetbalrampen in de geschiedenis.

 1. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van marteling schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.
 2. Militie-leider en prominente Capitool-bestormer schuldig aan opruiing, hangt 20 jaar boven het hoofd

  Militie-lei­der en prominente Capitool-bestormer schuldig aan opruiing, hangt 20 jaar boven het hoofd

  Stewart Rhodes, de leider en oprichter van de Amerikaanse militiegroep Oath Keepers, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan ‘opruiende samenzwering’ voor de aanval op het Amerikaanse Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten destijds de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.
 1. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
  Play
  PREMIUM
  stadionramp

  Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

  Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”
 2. Hoofd Russische staatszender: ‘Mensen uit de hoogste kringen zijn bang om oorlog tegen Oekraïne te verliezen’

  Hoofd Russische staatszen­der: ‘Mensen uit de hoogste kringen zijn bang om oorlog tegen Oekraïne te verliezen’

  Het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT heeft een opmerkelijke passage gemaakt tijdens de talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1'. Margarita Simonyan liet - met duidelijk misprijzen wel - verstaan dat een aantal van haar landgenoten, tot in de hoogste kringen toe, zich zorgen beginnen te maken dat Rusland de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen verliezen en dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.