Volledig scherm
PREMIUM
Cohens echtgenote woensdag tijdens het sporenonderzoek vlakbij de septic tank waarin het lichaam van haar man gisteren werd gevonden. © Privéfoto

‘Vondst lichaam oud-topman Philips is in scène gezet’

Het verhaal van de Keniaanse politie over de vondst van het lichaam van de Nederlander Tob Cohen (69), gisteren, klopt van geen kanten. Dat zegt de advocaat van Cohens echtgenote. Zij geldt als hoofdverdachte van de moord op de golfmagnaat en oud-topman van Philips maar houdt vol dat ze onschuldig is. ‘Het is één grote samenzwering’.  

Cohens stoffelijk overschot  werd gistermiddag gevonden in een oude septic tank in de tuin van zijn villa bij Nairobi. Dat gebeurde volgens de politie nadat een medeverdachte was doorgeslagen en had verteld waar het lichaam van de sinds 20 juli vermiste Nederlander was gedumpt.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.