Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Voortvluchtige crimineel verraadt zichzelf wel heel knullig via Facebook

Een voortvluchtige man uit Canada is opgepakt nadat hij op Facebook zijn verblijfplaats had verklapt. De 27-jarige Jessie Dean Kowalchuk kon de verleiding niet weerstaan om een bericht te sturen naar een lokaal televisiestation dat aandacht besteedde aan zijn zaak.

De autoriteiten in Brits-Columbia waren al geruime tijd op zoek naar de man, die tijdens zijn proeftijd in de fout was gegaan. Het is niet duidelijk welke misdaad hij eerder had begaan. Kowalchuk bleek de provincie te zijn ontvlucht en zich al jaren op te houden in het aangrenzende Alberta.

De man kon kennelijk de verleiding niet weerstaan om het televisiestation te wijzen op zijn nieuwe verblijfplaats. ,,Ik heb nieuws voor jullie, stelletje idioten. Ik ben in Edmonton en kom niet meer terug’’, schreef Kowalchuk volgens het televisiestation in een Facebookbericht.

De politie kon de man vervolgens inderdaad arresteren in die stad. Het is onduidelijk hoe de politie dankzij het bericht zo snel zijn precieze verblijfplaats wist te achterhalen. ,,We zijn in onze nopjes dat hij het bericht stuurde met de mededeling waar hij woonde in Alberta’’, zei een politiefunctionaris tegen omroep CBC.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.