Volledig scherm
De vrouw liet haar gsm, die aan het opladen was, vallen in bad. © Shutterstock

Vrouw (45) geëlektrocuteerd nadat ze gsm in bad laat vallen

In Frankrijk is een 45-jarige vrouw die in bad zat om het leven gekomen door elektrocutie. Alles wijst erop dat ze haar gsm in bad liet vallen terwijl die aan het opladen was. De voorbije maanden waren er al verschillende gelijkaardige dodelijke ongevallen.

Het drama gebeurde vrijdag in Dole, in de Franse streek Jura. Nathalie Pszola (45) was lerares en ook actief bij de vakbond. Overdag was ze nog gaan protesteren tegen de pensioenplannen van de Franse regering. Toen ze thuiskwam, ging ze in bad. Haar man en zoon troffen haar daar levenloos aan en verwittigden de hulpdiensten. Die konden enkel vaststellen dat de vrouw overleden was.

Naar alle waarschijnlijkheid liet ze haar gsm, die aan het opladen was, in bad vallen. Een gsm gebruiken die is aangesloten op het elektriciteitsnet, is erg gevaarlijk wanneer je in bad zit of als er water in de buurt is. Het lijkt erop dat Nathalie werd geëlektrocuteerd toen ze haar gsm in bad liet vallen.

Niet eerste ongeval

Midden december kwam in de buurt van Marseille een 13-jarig meisje om het leven op dezelfde manier. In november bleek dat een meisje (13) uit Nederland zware brandwonden opliep nadat ze haar mobiele telefoon in bad liet vallen. Een maand geleden kwam in Dinant een moeder van vier kinderen om het leven.

  1. Escalatie gevechten in Syrië: Turkije vraagt EU hulp voor opvang vluchtelingen, NAVO solidair met Turkije
    UPDATE

    Escalatie gevechten in Syrië: Turkije vraagt EU hulp voor opvang vluchtelin­gen, NAVO solidair met Turkije

    Turkije houdt Syrische vluchtelingen die naar Europa willen niet langer tegen als de situatie in Idlib verder verslechtert. Turkije zou zich in dat geval niet meer gebonden voelen aan de afspraken met de EU uit 2016. De EU vindt dat de deal nog wel staat. Intussen verscherpen Griekenland en Bulgarije de controles bij de Turkse grens. De NAVO-landen zijn solidair met Turkije en roepen Syrië en Rusland op hun offensief in Syrië te staken.