Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Vrouw in New York zit het hele weekend vast in lift werkgever

Een vrouw is maandag gered nadat ze vanaf vrijdagavond vastgezeten heeft in de lift van een huis in New York. Ze werkt daar al 18 jaar lang als schoonmaakster. De vrouw ligt nu in stabiele conditie in het ziekenhuis.

Het huis waar de vrouw vastzat, is eigendom van Warren Stephens, de CEO van de investeringsbank Stephens. De miljardair was met zijn familie een weekend de stad uit, terwijl  huishoudelijke hulp Marites Fortaliza nog in het huis aanwezig was.

De 53-jarige vrouw wilde vrijdagavond de lift pakken, maar kwam vast te zitten tussen de tweede en derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende huis in stadsdeel Manhattan.

Pas rond tien uur ’s ochtends op maandag merkte de familie op dat de lift niet werkte en schakelde ze de brandweer in. De brandweerlieden schrokken toen ze Fortaliza in de lift vonden. De vrouw was uitgedroogd, maar maakt het volgens de politie nu goed.

Het is niet bekend of de vrouw een mobiele telefoon bij zich had toen ze vastzat in de lift en waarom de noodknop niet werkte. De lift werd afgelopen juli nog geïnspecteerd en toen goedgekeurd.

De familie Stephens laat via een woordvoerder weten dat ze ‘erg opgelucht en dankbaar zijn’ dat het goed gaat met Fortaliza, die ze ‘als familie’ beschouwen. De familie zal de oorzaak van het incident onderzoeken en  ‘gepaste maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat dit ooit nog voorkomt’.