Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers. © REUTERS

VS in spagaat door corona: kiezen voor volksgezondheid of de economie?

Amerika wordt economisch zo hard geraakt door het coronavirus, dat het Witte Huis begint te overwegen de lockdown snel te beëindigen. Volgens president Donald Trump is het middel erger dan de kwaal.

In het filiaal van warenhuis Target in Davis, een stadje in Californië, is het extra druk bij de klantenservice. Isaiah Simmons bemant de balie en ziet veel ‘ongewone retouren’, vertelt hij aan de telefoon. ,,Zonder bon, oudere items. Dingen die we al een maand of drie, vier niet meer verkopen. Veel mensen proberen te retourneren wat ze kunnen, om nog wat geld terug te krijgen’’, merkt de student. Hij is zo schappelijk mogelijk, zegt hij, want deze mensen hebben alle contanten nodig om deze tijd door te komen.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.