Volledig scherm
De Syrische leider Bashar al-Assad. © EPA

VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzet

De Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië.

,,Helaas krijgen we weer signalen dat het regime van president Bashar al-Assad de inzet van chemische wapens wil hervatten, waaronder een vermeende chlooraanval in het noordwesten van Syrië op 19 mei", liet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. ,,We zijn nog informatie aan het verzamelen over dit incident, maar we herhalen onze waarschuwing dat als blijkt dat het Assad-regime chemische wapens heeft ingezet, de VS en onze bondgenoten snel en gepast zullen reageren.”

De aanval zou hebben plaatsgevonden in de regio van Idlib. Regeringstroepen van president Assad hebben volgens de VS het bestand geschonden dat in de regio van Idlib een miljoen burgers moet beschermen.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.