Woedende reizigers sleuren klimaatactivisten van hun trein in Londen

VIDEOWoedende reizigers hebben vanmorgen in het oosten van Londen enkele demonstranten van de beweging Extinction Rebellion van het dak van een metrotrein gesleurd. De twee waren erop gaan staan met een spandoek: ‘Business as usual = Death’ (Gewoon doorgaan = Dood).

De incidenten deden zich vanmorgen voor op drie stations van de regionale spoorwegen van Docklands Light Railway in oostelijk Londen. Eerst smeekten de pendelaars de betogers om van hun metro te komen, opdat ze naar hun werk konden gaan. Toen de klimaatbetogers weigerden, kregen ze van alles naar hun hoofd geslingerd, maar weigerden ze alsnog naar beneden te komen. Woedende pendelaars besloten toen maar om ze daarbij een handje te helpen, zoals te zien is op videobeelden.

Extinction Rebellion (XR) is 7 oktober begonnen met een nieuwe campagne om als protest het verkeer in Londen te hinderen. Volgens de politie in Londen zijn bij die protestacties inmiddels meer dan 1600 betogers aangehouden.

XR stamt uit 2018 en eist snel maatregelen om het leven op aarde te redden. De beweging wil onder meer een einde aan het vliegverkeer en snel een verbod op benzine- en dieselauto's. Over zes jaar zou er helemaal geen uitstoot van broeikasgassen meer mogen zijn.

Bekijk ook: Radicale klimaatbetoger raakt tot in vliegtuig

Bekijk ook: Betoger Kwinten getuigt over harde aanpak Brusselse politie

Bekijk ook: Onderzoek naar incident met pepperspray op klimaatbetoging

Bekijk ook: Klimaatactivisten zetten Londense luchthaven op stelten

De boze pendelaars sleuren een klimaatbetoger van het dak van hun metro.
Volledig scherm
De boze pendelaars sleuren een klimaatbetoger van het dak van hun metro. © RV Twitter