Volledig scherm
De Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov (rechts, naast twee leden van Pussy Riot) is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. © EPA

Woordvoerder Pussy Riot op intensive care na mogelijke vergiftiging

De Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. De officieuze woordvoerder van de feministisch-anarchistische punkband Pussy Riot ligt op de afdeling intensive care met verschijnselen die volgens zijn familie op vergiftiging duiden.

Veronica Nikoelsjina, een lid van de groep, vertelde op de nieuwssite Meduza dat de man plotseling zijn gezichts- en spraakvermogen begon te verliezen. Verzilov is getrouwd met Nadja Tolokonnikova, een van de boegbeelden van Pussy Riot. 

Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.

Twee leden van Pussy Riot zijn eerder deze week in Moskou opgepakt.

  1. Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Een vrouw staat vanaf vandaag in Frankrijk terecht omdat zij haar kind twee jaar lang verborgen hield voor haar man, drie kinderen en de buitenwereld. Na de geboorte van haar jongste dochter hield de vrouw haar gevangen in de kelder en de kofferbak van haar auto. Daarin werd het meisje door een monteur ontdekt tijdens een reparatie aan het voertuig. ,,Ik raakte verstrikt in mijn leugens’’, zegt moeder Rosa Maria Da Cruz.