De Franse president Emmanuel Macron in gesprek met premier Boris Johnson tijdens de G7-meeting in Carbis bay, Cornwall.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron in gesprek met premier Boris Johnson tijdens de G7-meeting in Carbis bay, Cornwall. © AFP

Worstenoorlog dreigt tussen Europa en Groot-Brittannië

De Brexit-spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn vandaag tijdens de G7 opnieuw opgelaaid. De nieuwste ruzie in een lange reeks ergernissen gaat over sausages - worstjes - en premier Boris Johnson en Franse president Emmanuel Macron spelen de hoofdrol.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Nederlandse motoragent levensgevaarlijk gewond na aanrijding met Porsche in België
  Update

  Nederland­se motoragent levensge­vaar­lijk gewond na aanrijding met Porsche in België

  Een Nederlandse motoragent is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding in het Belgische Stekene, vlakbij de Belgische grens tussen Antwerpen en Terneuzen. De agent reed in de richting van de snelweg E34 en botste tegen een Porsche die de parkeerplaats van een bar wilde opdraaien. De agent verkeert vandaag nog steeds in levensgevaar, meldt het parket van het Belgische Dendermonde.