Volledig scherm
Een gewonde vrouw wordt geholpen in Yibin in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan, na de aardbeving. © AP

Zeker 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in China

De Chinese provincie Sichuan is vannacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.0. Vooralsnog maken de plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia melding van minstens 11 doden en 122 gewonden.

De beving deed zich voor om 22.55 uur plaatselijke tijd op een diepte van 16 kilometer, aldus het Chinese centrum voor aardbevingen. Het epicentrum van de schok lag in Changning, net buiten de stad Yibin. Op de aardbeving volgden nog zeker vier naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 5.1.

Hotel ingestort

De precieze omvang van de schade is nog onduidelijk. Een hotel in de buurt van het epicentrum zou zijn ingestort, maar het is niet duidelijk of daarbij slachtoffers zijn gevallen. Verschillende wegen in de buurt vertonen scheuren. Meer dan 300 brandweerlieden zijn ingezet en reddingswerkers zijn ter plaatse met 5.000 tenten en ander hulpmateriaal, bericht het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

Sichuan wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. In 2008 vielen bij een schok met een kracht van 7,9 nog 87.000 doden en vermisten.

  1. ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieuze verdwijning Vaticaan-stad

    ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieu­ze verdwij­ning Vaticaan-stad

    Een vermist 15-jarig meisje, lege graven en tal van duistere theorieën: wat leest als een boek van Dan Brown, is in werkelijkheid de mysterieuze verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi. Het meisje verdween 36 jaar geleden, en haar familie zoekt nog steeds. ,,Ik kan niet accepteren dat er al die jaren mensen waren die weten wat er is gebeurd”, vertelt de broer van Emanuela aan de Britse krant The Guardian.