Volledig scherm
Archieffoto. © EPA

Zeven Parijse brandweermannen opgepakt wegens verkrachting Noorse studente

De politie van Parijs heeft zeven brandweermannen opgepakt die verdacht worden van een groepsverkrachting. De zeven zouden zaterdagnacht een Noorse studente mee hebben genomen naar de kazerne en haar daar verkracht hebben. Dat meldt het Franse dagblad Le Parisien.

De mannen, die zaterdagavond geen dienst hadden, zouden zeker drie vrouwen rond vier uur ‘s morgens mee hebben genomen naar hun kazerne in het veertiende arrondissement. Een van de vrouwen diende een klacht in bij de politie. Dat wordt bevestigd door de procureur van Parijs, die een onderzoek is gestart.

Volgens de studente zou ze in het gezelschap van een van de brandweermannen rond 04.00 uur naar de kazerne zijn gegaan. De vrouw zou hebben bevestigd dat ze daar met haar instemming seks hadden. Vervolgens zouden er zes of zeven andere brandweermannen bij zijn gekomen en haar verkracht hebben, aldus Le Parisien. De studente heeft zich vervolgens opgesloten in de toiletten, waar ze ‘s ochtends door een vriendin ‘in shock’ werd teruggevonden.

Schorsingen

De mannen zijn voor de duur van het onderzoek geschorst, zegt luitenant Gabriel Plus tegen Le Parisien. ,,Dit kan niet worden getolereerd en deze daden gaan in tegen de waarden van de Parijse brandweer, wiens leden als voorbeelden moeten dienen. Wat de overgrote meerderheid gelukkig ook is. Als de beschuldigingen van verkrachting bewezen worden, zullen we zeer streng optreden’’, verklaarde Plus.

In januari werden twee Parijse politieagenten veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf nadat ze in 2014 een Canadese toeriste verkracht hadden in hun hoofdkwartier.