Volledig scherm
De flamingo's in de dierentuin in Bloomington (Illinois). © Facebook Miller Park Zoo

Zoo moet flamingo laten inslapen na incident met stenengooiende scholier

Een dierentuin in de Amerikaanse staat Illinois heeft een flamingo moeten laten inslapen nadat het dier was geraakt door een steen. Een basisschoolleerling gooide het projectiel naar de vogel. 

Daardoor brak de flamingo een poot en liep het verwondingen op die zo ernstig waren dat er niets anders op zat dan het dier een spuitje te geven, zo verklaarde een woordvoerder van de Miller Park Zoo in Bloomington tegenover nieuwszender WMBD.   

De dierentuin zegt dat het met de ouders van de jonge dader probeert van het incident en de gevolgen ervan een leerervaring voor de stenengooier te maken. 

Redelijk dichtbij

Bezoekers omschrijven de Miller Park Zoo op Facebook als ‘een geweldige dierentuin’ om kleine kinderen mee naartoe te nemen. ,,Het is niet zo overweldigend en alle dieren zijn van redelijk dichtbij te zien.”   

  1. Justitie vervolgt verdachten voor neerschieten MH17

    Justitie vervolgt verdachten voor neerschie­ten MH17

    Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat vier verdachten vervolgen voor de moord op 298 inzittenden van vlucht MH17. Deze commandanten, drie Russen en een Oekraïner, zouden betrokken zijn geweest bij het neerschieten van het toestel met een BUK-raket. De rechtszaak start op 9 maart 2020, maar er komt geen uitleveringsverzoek. Dat heeft het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst voor nabestaanden.
  2. Bellingcat: ‘Russische inlichtingenofficier zette neerhalen MH17 in gang’

    Bellingcat: ‘Russische inlichtin­gen­of­fi­cier zette neerhalen MH17 in gang’

    Onderzoekscollectief Bellingcat heeft in kaart gebracht wie er medeverantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17. Zij hebben aanwijzingen dat het team van de Russische inlichtingenofficier Sergej Doebinski het neerhalen ingang heeft gezet. Echter, wie exact opdracht heeft gegeven om de Buk-raket af te vuren en wie vervolgens de raket afvuurde, is nog altijd niet met zekerheid vast te stellen, zeggen de burgeronderzoekers.