Volledig scherm
Heitor transformeerde zichzelf tot zijn moeder © Facebook

Zoon (43) is falen van moeder zat en verkleedt zich als haar om rijexamen te halen

Een grijze pruik, oude bloemetjesblouse en prachtige damesjuwelen: een 43-jarige man uit Brazilië is vandaag opgepakt omdat hij zich als zijn moeder had voorgedaan zodat hij haar rij-examen kon afleggen. De examinator liet zich echter niet zo makkelijk foppen en waarschuwde de politie.

Nadat de 60-jarige moeder van Heitor S. voor de derde keer was gezakt voor haar examen, vond haar zoon het mooi geweest. Hij dook in haar kledingkast, kocht in de stad wat make-up en transformeerde zichzelf tot zijn moeder. Althans, dat was het plan.

Vermoeden

Vermomd als een oud vrouwtje schudde Heitor S. de examinator de hand, stapte hij in de examenauto en maakte hij zijn eerste rondjes. Het plan leek zijn vruchten af te werpen, maar onderweg kreeg de examinator het vermoeden dat de vrouw in de bestuurdersstoel niet overeenkwam met de persoon op de getoonde identiteitskaart.

,,Hij probeerde zich zo natuurlijk mogelijk te gedragen”, vertelde instructeur Aline Mendonça tegen de Braziliaanse zender G1. ,,Hij had veel make-up op, had zijn nagels mooi gelakt en droeg zelfs damesjuwelen.” Mendonça keek echter nog eens goed en zag dat S. hem voor de gek probeerde te houden. Hij waarschuwde de politie die de zoon ter plekke arresteerde wegens identiteitsfraude.

Niet op de hoogte

Inmiddels is S. weer op vrije voeten. Justitie onderzoekt nog of hij strafrechtelijk vervolgd moet worden. ,,Hij heeft de feiten al toegegeven. Hij bekende dat hij niet de vrouw in kwestie was, maar haar zoon die namens haar wilde slagen”, aldus de instructeur .

De moeder was naar verluidt niet op de hoogte van de actie van haar zoon. Of ze die wel kon waarderen, is niet duidelijk. Ze zit in elk geval nog altijd zonder rijbewijs.

Gevangenis

Het is dit jaar overigens niet de eerste keer dat een Braziliaan iets probeert te bereiken door zich als vrouw te vermommen. In augustus probeerde een beruchte drugsdealer uit de gevangenis te ontsnappen door zich voor te doen als zijn dochter. Clauvino da Silva zou eigenlijk een gevangenisstraf van 73 jaar en 10 maanden uit moeten zitten voor drugshandel, maar pleegde na zijn mislukte ontsnapping zelfmoord.