Zorgen om enorm trillende Merkel in Berlijn: ‘Na drie glazen water ging het weer’

videoBij de officiële ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodimir Zelenski in Berlijn begon bondskanselier Angela Merkel plotseling enorm te trillen. 

Haar hele lichaam trilde tijdens het spelen van het Duitse volkslied. Het duurde uiteindelijk niet lang, maar zorgde voor veel ongerustheid over de gezondheid van de 64-jarige Merkel, die al sinds 2005 de regeringsleider van de Bondsrepubliek is.

Na afloop zei Merkel geruststellend dat het weer goed met haar gaat, nadat ze drie glazen water had gedronken. ,,Dat had ik blijkbaar nodig”, zei ze. Volgens Duitse media heeft Merkel eerder in soortgelijke situaties last gehad van trillingen. Dat kwam toen volgens haar medewerkers ook door hitte en watertekort.

Volledig scherm
Angela Merkel en de Oekraïense president vandaag in Berlijn. © REUTERS
  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.