Volledig scherm
Archieffoto © EPA

Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten na Russische schending luchtruim

Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten afgevuurd op een Russisch militair vliegtuig dat het Zuid-Koreaanse luchtruim zou hebben geschonden. Dat heeft het ministerie van Defensie in Seoul bekend gemaakt.

De Russische bommenwerper zou twee keer het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Daarop liet Zuid-Korea straaljagers opstijgen en werden waarschuwingsschoten afgevuurd, zo meldt het Koreaanse persbureau Yonhap.

Het incident gebeurde in de Japanse Zee, ten oosten van het Koreaanse vasteland, bij de Rotsen van Liancourt. Dat zijn een paar kleine eilanden die door zowel Japan als Zuid-Korea worden geclaimd.

Het is de eerste keer dat een Russisch militair vliegtuig het Zuid-Koreaanse luchtruim is binnengedrongen, aldus een ambtenaar van het ministerie.

  1. Britse ‘serietrouwer’ blaast negende huwelijk op laatste moment af: ‘Ik voelde geen liefde’

    Britse ‘serietrou­wer’ blaast negende huwelijk op laatste moment af: ‘Ik voelde geen liefde’

    Een 71-jarige Brit die in zijn vaderland bekendstaat als de man die het vaakst trouwde, heeft op het allerlaatste moment zijn aanstaande huwelijk afgeblazen met de Amerikaanse verpleegkundige in opleiding Rose Hans (30). Volgens ‘serietrouwer’ annex Lord of the wedding rings Ron Sheppard zat de liefde voor de vrouw, die hij een jaar kende maar nog niet had ontmoet, toch niet diep genoeg.