Volledig scherm
Nathan Aké namens Bournemouth in actie tegen Wolverhampton Wanderers. © BSR Agency

Aké en Bournemouth houden punt over aan penaltyfestijn

Premier LeagueHet Bournemouth van Nathan Aké heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met Wolverhampton Wanderers. Het werd 1-1 door twee benutte strafschoppen. Joshua King kreeg vijf minuten voor tijd nog dé kans om ook de 2-1 te noteren vanaf de stip, maar hij faalde.

King had zijn ploeg binnen het kwartier nog wel vanaf de stip op 1-0 gebracht, maar het was na een knotsgekke slotfase niet voldoende voor de driepunter. Wolverhampton Wanderers kreeg zeven minuten voor tijd namelijk ook een penalty. Deze werd benut door Raúl Jiménez.

De Wolves waren amper klaar met juichen of aan de andere kant werd wéér naar de stip gewezen door arbiter Roger East. King mocht aanleggen voor zijn tweede vanaf de stip, maar faalde. De eindstand werd zodoende bepaald op 1-1. 

Bacuna en Kongolo

De andere Premier League-wedstrijd die om 16.00 uur begon, ging tussen Newcastle United en Huddersfield Town. Bij de uitploeg stond Juninho Bacuna in de basis en moest Terence Kongolo de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Hij zag hoe zijn ploeg getrakteerd werd op een 2-0 nederlaag in het St. James’ Park door goals van Salomon Rondon en Ayoze Pérez. De achterstand van hekkensluiter Huddersfield Town blijft zodoende zes punten op Fulham, dat negentiende staat.

Volledig scherm
Juninho Bacuna namens Huddersfield Town in actie tegen Newcastle United. © Getty Images