Marcel Keizer.
Volledig scherm
Marcel Keizer. © BSR Agency

Al Jazira haalt ‘topcoach’ Keizer terug naar de Emiraten

Opvolger StreppelMarcel Keizer volgt Jurgen Streppel op als trainer van Al Jazira FC. De club maakte zondag de komst van de Amsterdammer bekend. 

Keizer begon het seizoen 2018-2019 ook al als coach van de voetbalclub uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar vertrok halverwege dat seizoen naar Sporting uit Lissabon. Daar werd hij begin september ontslagen.

Datzelfde overkwam Streppel zaterdag in Abu Dhabi. De oud-trainer van onder meer Willem II en sc Heerenveen had met zijn club pas drie competitieduels achter de rug waarin vier punten werden behaald. Dat was blijkbaar niet genoeg voor de leiding, die ingreep en een dag later al een opvolger had gevonden. ,,We zijn heel blij de terugkeer van Marcel Keizer te kunnen melden", zei Ayed Mabkhout Al-Hajeri, de baas van Al Jazira Football Company. ,,Hij is een topcoach en bekend met de competities in ons land en deze regio.”

Keizer, eerder ook trainer van onder meer Cambuur en Ajax, reageerde ook verheugd op zijn snelle rentree in het voetbal. ,,We gaan strijden om op alle fronten succes te behalen", klonk het enthousiast.

Al Jazira Club on Twitter

We are delighted to announce the return of Marcel Keizer to AlJazira FC, a renowned Dutch coach who has replaced Jurgen Streppel Marcel led Sporting Lisbon to recent success in Europe and we look forward to an exciting rest of the season with him in charge https://t.co/CNlt6rzBNH