Argentinië ontsnapt aan tweede nederlaag op Copa América

Argentinië is ontsnapt aan de tweede nederlaag in de Copa América. Het duel met Paraguay in Belo Horizonte eindigde in 1-1. Paraguay liet bij die stand in de 63ste minuut een strafschop liggen.

Eerder verloor Argentinië met 0-2 van Colombia. De Colombiaanse ploeg won eerder op de avond (lokale tijd) met 1-0 van Qatar. Duvan Zapata maakte in de 86ste minuut het doelpunt in São Paulo. Door de remise in Belo Horizonte is Colombia nu al zeker van een plaats in de volgende ronde.

Paraguay kwam in de 37ste minuut door een treffer van Richard Sánchez op voorsprong. De Argentijnen konden nauwelijks indruk maken en kwamen pas in de 51ste minuut tot een eerste doelrijpe aanval. Deze resulteerde aanvankelijk in een hoekschop die niet veel later door ingrijpen van de VAR werd omgezet in een strafschop. Lionel Messi bracht zijn team vanaf elf meter weer langszij.

Paraguay kreeg daarna dé kans om opnieuw aan de leiding te komen, toen na een harde charge van Nicolás Otamendi de bal op de stip werd gelegd. De inzet van Derlis González werd echter door de Argentijnse goalie Franco Armani gestopt. Aan Argentijnse kant stond Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis.

In groep B leidt Colombia met zes punten, gevolgd door Paraguay met twee punten. Argentinië en Qatar hebben één punt en spelen zondag tegen elkaar in de laatste groepsronde. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de beste twee nummers drie van de drie poules.

Volledig scherm
Lionel Messi is met Argentinië stroef begonnen aan de Copa América. © EPA