Volledig scherm
Arsenal-captain Jordan Nobbs. © Getty Images

Arsenal-captain Nobbs scheurt kruisband af en mist mogelijk ook WK

Het vrouwenteam van Arsenal is met acht overwinningen in acht duels uitstekend aan het seizoen begonnen, maar de rest van het seizoen zal de ploeg uit Londen het moeten stellen zonder aanvoerder Jordan Nobbs. De aanvoerster van Arsenal heeft haar kruisband afgescheurd. 

Dat gebeurde gistermiddag kort voor tijd in de 0-4 overwinning van Arsenal op bezoek bij Everton, waarin Nobbs alweer haar negende treffer van het seizoen maakte. Arsenal gaat aan de leiding in de FA Women's Super League met 24 punten na acht duels en een indrukwekkend doelsaldo van 38 goals voor en 4 tegen. Vivianne Miedema staat al op dertien treffers, Daniëlle van de Donk op zeven treffers.

De 25-jarige Nobbs speelt sinds de zomer van 2010 voor Arsenal, waar ze tot op heden 37 keer scoorde in 101 wedstrijden. Daarnaast scoorde Nobbs zeven keer in 53 interlands voor Engeland, maar vanwege haar zware knieblessure zal ze zeer waarschijnlijk ook niet kunnen meedoen aan het WK 2019 in Frankrijk.

Arsenal Women on Twitter

✅ Goalscorer ✅ Creator ✅ Leader ✅ Inspiration We're all here for you, @JordanNobbs8 ❤️

Sending this one cuddles ❤️ #arsenal

1,519 Likes, 20 Comments - Daniëlle van de Donk (@daniellevddonk) on Instagram: "Sending this one cuddles ❤️ #arsenal"

Volledig scherm
Jordan Nobbs (l) viert haar treffer namens Arsenal tegen Everton. © Getty Images
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.