Volledig scherm
Danielle van de Donk mist haar penalty. © Getty Images

Arsenal verliest League Cup-finale na gemiste penalty Van de Donk

De voetbalsters van Arsenal hebben in Sheffield de finale van de League Cup verloren. De ploeg van de Nederlandse internationals Sari van Veenendaal, Dominique Bloodworth, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema verloor de finale tegen Manchester City via strafschoppen met 4-2, nadat 120 minuten voetballen geen doelpunten hadden opgeleverd (0-0). 

Volledig scherm
De vrouwen van Manchester City winnen de League Cup. © Getty Images

Van de Donk miste op Bramall Lane de derde penalty van Arsenal, nadat haar ploeggenote Leah Williamson ook al had gemist.  Bloodworth schoot wel raak, maar dat bleek niet genoeg om de League Cup te prolongeren. Van Veenendaal, de keepster van Arsenal en Oranje, wist alleen de tweede strafschop van Manchester City te stoppen.

Vorig jaar stonden Arsenal en Manchester City ook tegenover elkaar in de finale van de League Cup. Toen won de ploeg uit Londen dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema: 1-0. De 22-jarige spits, die dit seizoen al 25 doelpunten maakte, begon zaterdag tot ieders verrassing op de bank. Volgens Engelse media was Miedema niet helemaal fit. Ze kwam na zo'n 70 minuten wel in het veld, maar ook Miedema wist het verschil niet te maken.

Volledig scherm
Sari van Veenendaal wordt belaagd door twee speelsters van Manchester City. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”