Volledig scherm
Cesc Fàbregas in duel met Dimitri Payet. © Getty Images

AS Monaco pakt met debutant Fàbregas punt in Marseille

AS Monaco heeft in de Franse competitie weer eens een puntje gepakt. De Franse kampioen van 2017, die dit seizoen tegen degradatie moet strijden, nam een punt mee bij Olympique Marseille: 1-1. 

Maxime Lopez bracht de thuisclub al na een klein kwartier op voorsprong in het Stade Vélodrome, maar Youri Tielemans bracht de club uit het prinsdom na 38 minuten spelen weer op gelijke hoogte.

AS Monaco-trainer Thierry Henry liet naast Naldo en Fodé Ballo-Touré ook zijn laatste winteraanwinst Cesc Fàbregas (31) debuteren. De Spaanse middenvelder, overgekomen van Chelsea, speelde direct de hele wedstrijd. Fàbregas moet het jonge AS Monaco uit de degradatiezone van de Ligue 1 zien te leiden. De ploeg van Henry houdt met veertien punten alleen En Avant de Guingkamp (elf punten) onder zich. De onderste twee clubs in Frankrijk degraderen rechtstreeks, de nummer 18 van de Ligue 1 speelt aan het eind van het seizoen play-offs tegen de nummer drie van de Ligue 2.

Olympique Marseille staat met 28 punten op de negende plaats in de Franse competitie. Marseille heeft al acht wedstrijden op rij niet gewonnen. Na de beschamende uitschakeling in de Europa League werd Marseille ook al uitgeschakeld in de Coupe de France en Coupe de la Ligue. Kevin Strootman deed de hele wedstrijd bij Marseille.

Volledig scherm
© Getty Images