Barcelona is bijna kampioen na eenvoudige uitzege

SamenvattingBarcelona is weer een flink stuk dichter bij de landstitel. De ploeg van trainer Ernesto Valverde boekte dinsdagavond een simpele 0-2 zege bij Alaves. Als concurrent Atlético Madrid woensdag op eigen veld van Valencia verliest, is de ploeg kampioen.

Barcelona had weinig te vrezen van de nummer 8 van La Liga en kon het zich veroorloven om Lionel Messi op de bank te laten beginnen. De Argentijn kwam pas na een uur binnen de lijnen toen zijn ploeg door goals van Carles Aleña en Luiz Suárez (strafschop) al een op een 0-2 voorsprong stond.

Met nog vier wedstrijden te gaan hebben Messi en co een voorsprong van 12 punten op Atlético Madrid, dat een duel minder gespeeld heeft.  Als de nummer twee woensdag van Valencia verliest, is Barcelona niet meer te achterhalen.

Volledig scherm
Carles Aleña haalt uit voor de openingstreffer. © Getty Images
Volledig scherm
Carles Aleña (r) en Luis Suárez zijn dolblij met de 0-1. © Getty Images
  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”