Volledig scherm
Kevin-Prince Boateng in het shirt van Sassuolo. © Getty Images

Barcelona verrast met komst Kevin-Prince Boateng

FC Barcelona heeft voor een verrassende transfer gezorgd in deze winterse transferperiode. Kevin-Prince Boateng (31) komt namelijk over van Sassuolo, zo maakte de koploper en kampioen van Spanje vanavond bekend. 

Het gaat om een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen, met een optie tot koop van 8 miljoen euro. De international van Ghana en in Berlijn geboren broer van Bayern München-verdediger Jérôme Boateng, verruilde afgelopen zomer Eintracht Frankfurt voor Sassuolo. Voor de nummer 12 van de Serie A kwam de aanvallende middenvelder dit seizoen tot vier doelpunten in dertien wedstrijden in de Serie A. ,,Ik vind het jammer om Sassuolo te verlaten, maar dit is een geweldige kans voor mij,” zei Boateng vlak voor vertrek naar Barcelona. 

Een tijdje geleden gaf hij nog aan Real Madrid te verkiezen boven de Catalanen. ,,Vraag me niet naar Real Madrid... Ik focus me volledig op Barcelona en hoop te scoren in de volgende Clásico.” In het verleden kwam Boateng ook uit voor Portsmouth, Hertha BSC, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, AC Milan, Schalke 04 en Las Palmas. Voor zijn clubs was Boateng tot op heden goed voor 61 goals in 398 wedstrijden.

Morgenmiddag wordt Boateng gepresenteerd in Camp Nou.

Volledig scherm
Kevin-Prince Boateng in actie namens Sassuolo tegen Internazionale. © Getty Images
Volledig scherm
Kevin-Prince Boateng als speler van AC Milan in 2012. © AP