Bilal Basaçikoglu op 24 juli 2018 tijdens een vriendschappelijk duel tussen NEC en Kayserispor.
Volledig scherm
Bilal Basaçikoglu op 24 juli 2018 tijdens een vriendschappelijk duel tussen NEC en Kayserispor. © David van Haren

Basacikoglu laat contract bij Kayserispor ontbinden: ‘Ben vals beschuldigd’

Aan het verblijf van aanvaller Bilal Basaçikoglu bij de Turkse club Kayserispor is een einde gekomen. De 24-jarige vleugelspits, geboren in Zaanstad, heeft zijn contract laten ontbinden. Basaçikoglu had een conflict met de clubleiding, zo onthult hij op Instagram.

,,Ik heb alles wat ik kon gedaan voor de club. Totdat ik voelde dat de club de steun aan mij introk”, schrijft de oud-speler van sc Heerenveen en Feyenoord, die de afgelopen weken amper meer speeltijd kreeg. ,,Ik ben ergens vals van beschuldigd. Er zijn nog meer dingen gebeurd die niet naar buiten zijn gekomen, maar ik wil niet over negatieve dingen praten terwijl de club zich in deze situatie bevindt.”

Kayserispor staat in de Turkse competitie op de voorlaatste plaats, onder de degradatiestreep. Heel wat spelers vertrokken al dit seizoen, onder wie de Togolese spits Emmanuel Adebayor. Ben Rienstra speelt wel nog bij Kayserispor. De middenvelder, in de zomer overgekomen van sc Heerenveen, begon het seizoen als basiskracht, maar zit de laatste weken op de bank.