Volledig scherm
Sofyan Amrabat na zijn goal tegen Standard Luik. © BELGA

België verliefd op Amrabat: ‘Die benen, die kont; ijzersterk is hij’

Tot een week geleden werd er in België nog lacherig gedaan over Sofyan Amrabat. Club Brugge had afgelopen zomer twee miljoen voor hem neergeteld bij Feyenoord, maar de voorbije maanden hobbelde de Marokkaanse middenvelder anoniem mee. Tot twee ‘potjes’ tegen Borussia Dortmund en Standard Luik.

Quote

Dit is ook wel weer een beetje de waan van de dag.

Sofyan Amrabat

België is plots smoorverliefd op Sofyan Amrabat, die de voorbije week overladen werd met loftuitingen tegen Borussia Dortmund en Standard Luik. Van tribuneklant en bankzitter ontpopte hij zich tot ‘de nieuwe  Yaya Touré’ zoals de Belgische krant Het Laatste Nieuws vanmorgen schreef na zijn goal tegen Standard.

Plots regent het complimenten. Club Brugge-trainer Ivan Leko noemt hem ‘een gangster’ en ploeggenoot Hans Vanaken vindt Sofyan Amrabat ‘een sterke beer’. Oud-Ajacied Stefano Denswil: ,,Sofyan is ijzersterk. Kijk naar die benen, man. En naar die sterke kont van hem. Wat gooit hij die graag vol in de strijd.”

Volledig scherm
© BELGA

Amrabat is verlegen onder de plotselinge aandacht in België. ,,Mijn grootste kwaliteit? Het is aan de mensen om me te beoordelen, niet aan mezelf. Maar dit is ook wel weer een beetje de waan van de dag. Kijk, als je niet speelt, ben je een miskoop. Vandaar dat je na een goeie prestatie nederig moet blijven. Want als ik volgende week slecht zou spelen, kan ik er zogezegd weer niets van.” 

Zelf begrijpt hij wel waarom een doorbraak in Brugge tot nu toe uitbleef. Hij kreeg een kans tegen Deinze, maar Club verloor en Amrabat raakte meteen weer op een zijspoor. ,,Het zat niet mee. In Deinze kreeg ik mijn kans, maar als je als topclub daar verliest, weet je dat je achteraan weer mag aansluiten. Ik snapte de trainer wel. Het was wachten op mijn kans. En dan ben ik een speler die ritme nodig heeft.

Volledig scherm
Borussia Dortmund-Club Brugge: Axel Witsel knalt de bal tegen Sofyan Amrabat aan. © BELGA
Volledig scherm
Sofyan Amrabat blijft oud-PSV’er Maxime Lestienne voor tijdens Club Brugge-Standard Luik. © BELGA