Volledig scherm
Enkele spelers van Roeselare eerder dit seizoen aan het werk op Westerlo. © BELGA

Belgische voetbalclub Roeselare failliet

De Belgische voetbalclub KSV Roeselare is failliet. Dat heeft curator Yves François bevestigd. De club speelt in België op het tweede niveau. Het voorbije weekend verloor Roeselaren met 4-0 van OH Leuven. 

KSV Roeselare ontstond in 1999 na een fusie tussen KSK en KFC Roeselare. Tussen 2005 en 2010 speelde de club vijf opeenvolgende seizoen in eerste klasse. In 2016 werd Roeselaren overgenomen door de Chinese zakenvrouw Xiu Li Hawken, maar die draaide vorig seizoen de geldkraan dicht. Deze zomer circuleerden geruchten dat de club overgenomen zou worden door een Braziliaanse investeerdersgroep, onder wie ook Fransman Mikaël Silvestre, ex-speler bij Manchester United, maar daarover bleef het de voorbije maanden windstil.

Volledig scherm
© BELGA
  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.