Benzema loodst Real Madrid met hattrick langs Bilbao

VideoKarim Benzema, de man in vorm, heeft Real Madrid naar zege geschoten tegen Athletic Bilbao. Dankzij een hattrick van de Franse spits, wist de ploeg van Zinédine Zidane de felle Baksen te kloppen (3-0). Zijn competitietotaal schroeft Benzema daardoor op naar 21 doelpunten.

De bezoekers uit Bilbao zijn met Valencia, Deportivo Aláves en Real Betis in een felle strijd verwikkeld om plek 6, die recht geeft op deelname aan de Europa League. De ploeg moet een achterstand van drie punten goedmaken en had dus alle baat bij een zege in Madrid. De Basken hielden zich dan ook niet in. Dat resulteerde binnen het kwartier al in twee gele kaarten. 

Real had desalniettemin moeite om tot veel goede kansen te komen. Vlak na rust bevrijdde Karim Benzema de Madrilenen. Op aangeven van Marco Asensio kopte de Fransman zijn 19de doelpunt in La Liga tegen de touwen. Het was bovendien het vijfde competitieduel op rij dat Benzema trefzeker was. Een kwartier voor tijd stelde de aanvaller ook de zege definitief veilig: opnieuw leverde een zuivere kopbal een treffer op: 2-0. In de slotfase completeerde Benzema zijn hattrick op aangeven van invaller Gareth Bale. 

Dit tot genoeg van Zidane. ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben over wie momenteel de beste nummer 9 van de wereld is, maar voor mij is dat Karim’', betoogde de Franse coach, die zelf ooit een weergaloze middenvelder was. ,,Ik weet wat hij kan, iedereen weet wat hij kan. Het verbaast me niet wat hij nu laat zien, maar het aantal doelpunten dat hij maakt, is ongelooflijk. Hij is nog maar twee treffers verwijderd van zijn hoogste totaal ooit. Dat zegt genoeg. Hij speelt met vertrouwen en heeft nog steeds de wil om zichzelf te verbeteren. Dat vind ik geweldig.’’

Real blijft ondanks de zege de nummer 3 in La Liga. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt vier punten. Bilbao is de nummer 7 van de ranglijst. 

Volledig scherm
Karim Benzema steekt in bloedvorm. De laatste vijf competitieduels was hij trefzeker. © AFP
Volledig scherm
Zinedine Zidane. © BSR Agency