Volledig scherm
Fabian Schär ligt bewusteloos op de grond. © EPA

Bewusteloze Schär snapt ophef over doorspelen bij Georgië - Zwitserland

VideoDe Zwitserse verdediger Fabian Schär begrijpt de ophef over het feit dat hij gisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië ‘gewoon’ op het veld bleef staan terwijl hij even bewusteloos was geweest. 

De speler van Newcastle United botste in de eerste helft bij een luchtduel met zijn hoofd op dat van tegenstander Jemal Tabidze. Hij zakte in elkaar, maar kreeg na verzorging van de medische staf toestemming om toch weer het veld in te gaan. Op sociale media werden grote vraagtekens gezet bij de handelwijze van de medici.

,,Het ziet er vreselijk uit’', zei Schär tegen de krant Blick, nadat hij op de beelden had gezien hoe hij in elkaar zakte. Een alerte Georgiër voorkwam dat de verdediger zijn tong inslikte. ,,Ik kan me daar niets meer van herinneren. Mijn hoofd bonkt nog steeds, ik heb pijn in mijn nek en een bult op mijn voorhoofd. Maar het was het waard’', zei Schär, die na rust beide doelpunten van zijn land in Tbilisi voorbereidde (0-2). Volgens de medische staf van Zwitserland zijn alle protocollen gevolgd.

Bekijk hieronder de samenvatting van Georgië - Zwitserland: