Boegeroep fans Hongkong bij horen volkslied China

VIDEODuizenden supporters van het nationale voetbalelftal van Hongkong hebben met boegeroep gereageerd toen het Chinese volkslied werd afgespeeld voor de wedstrijd van Hongkong tegen Iran (0-2 verlies). In de speciale bestuurlijke regio van China zijn al weken protesten tegen de steeds verder groeiende inmenging van China.

Supporters in het stadion lieten dit ook merken door voorafgaand aan het duel met Iran met hun rug naar het veld te staan. Tijdens de wedstrijd waren spreekkoren te horen waarin werd opgeroepen tot vrijheid en onafhankelijkheid van China. De Hongkongse fans hadden bovendien veel spandoeken beschilderd met anti-Chinese teksten.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Fans van Hongkong. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.