Bologna verliest van Milan, maar heeft coach Mihajlovic weer terug

AC Milan heeft een zege geboekt in de uitwedstrijd bij Bologna. Het werd vanavond 2-3 in het Stadio Renato Dall’Ara, waar iedereen vooral blij was dat coach Sinisa Mihajlovic eindelijk weer op de bank zat na zijn behandelingen tegen leukemie. 

Mihajlovic had basisplaatsen ingeruimd voor verdediger Stefano Denswil en Jerdy Schouten. Voor de 22-jarige middenvelder uit Spijkenisse was het zijn tweede basisplaats in de Serie A, waarin de voormalig speler van Telstar en Excelsior ook al drie keer was ingevallen.

AC Milan kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Krzysztof Piatek. De 24-jarige spits uit Polen schoot overtuigend raak vanaf elf meter voor pas zijn vierde goal van het seizoen. Vorig seizoen kwam Piatek nog tot 30 goals in 42 wedstrijden namens Genoa en AC Milan. De ploeg van coach Stefano Pioli verdubbelde de voorsprong in de 32ste minuut via de Franse linksback Theo Hernández, die afgelopen zomer voor 20 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid.

Het was diezelfde Theo Hernández die in de 40ste minuut de spanning weer terugbracht door met een eigen goal voor de 1-2 te zorgen. In de eerste minuut na rust maakte Giacomo Bonaventura er alweer 1-3 van namens AC Milan, dat vervolgens op weg leek naar een zakelijke zege. Er kwam echter toch nog een spannende slotfase, nadat Bologna-spits Nicola Sansone in de 84ste minuut de 2-3 maakte uit een strafschop. Daar bleef het echter bij. 

AC Milan klom door de overwinning naar de tiende plaats in de Serie A. Bologna staat met vier punten minder op de twaalfde plaats in de Italiaanse competitie. 

Volledig scherm
Jerdy Schouten ziet Krysztof Piatek de 0-1 maken vanaf elf meter. © EPA
Volledig scherm
Sinisa Mihajlovic zat weer op de bank bij Bologna. © EPA
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA