Volledig scherm
Rafael Dudamel wenst niet in een politiek steekspel terecht te komen. © Getty Images

Bondscoach Venezuela biedt ontslag aan na winst op Messi's Argentinië

De bondscoach van Venezuela, Rafael Dudamel, kwam na de indrukwekkende oefenzege in Madrid op Argentinië (3-1) met een verrassende mededeling. ,,Ik heb mijn positie ter discussie gesteld’', liet hij weten. Zonder tegenbericht bleek hij nog wel bereid maandag zijn ploeg te leiden in de oefeninterland tegen Catalonië.

Dudamel is ontstemd over de manier waarop een bezoekje in Spanje van een afgezant van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido aan de voetbalselectie in de publiciteit is verschenen. Volgens de bondscoach was afgesproken dat videobeelden en foto’s van het samenzijn alleen voor intern gebruik bestemd zouden zijn. Guaido zette echter een filmpje op zijn Twitteraccount waarop zijn afgevaardigde in gesprek was met de spelers.

,,Dat was minachtend, het is jammerlijk gedrag’', zei Dudamel, die met zijn selectie niet in een politiek steekspel terecht wenst te komen. Guaido is in een felle machtsstrijd verwikkeld met president Nicolas Maduro, die volgens de oppositieleider door fraude in 2018 is herkozen.

Volledig scherm
Dudamel met Lionel Messi. © REUTERS