Boy de Jong.
Volledig scherm
Boy de Jong. © BSR/SOCCRATES

Boy de Jong wil vanwege corona bij familie zijn en laat contract ontbinden in Zuid-Afrika

Doelman Boy de Jong is per direct opgestapt bij de Zuid-Afrikaanse club Stellenbosch FC. De oud-keeper van Excelsior, PEC Zwolle, Telstar en Anderlecht wil vanwege de coronacrisis bij zijn familie zijn. De Jong durfde het niet aan in Zuid-Afrika te blijven, nadat president Cyril Ramaphosa vandaag een total lockdown afkondigde.

,,Ik vond het geweldig om hier keeper te zijn, maar ik heb er vanwege de coronacrisis voor gekozen terug te keren naar Nederland”, zei De Jong op de website van zijn club.

,,Omdat Zuid-Afrika de grenzen sloot en ook in Nederland de maatregelen zijn aangescherpt, kon ik alleen deze dagen nog op het vliegtuig stappen. Het was de keuze: of in Zuid-Afrika blijven of bij mijn familie zijn. Ik heb voor het laatste gekozen. Om eerlijk te zijn, maak ik me echt zorgen. Neem corona niet licht op, ik denk dat het iets verschrikkelijks is. Misschien dat ik de toekomst terugkeer naar Zuid-Afrika, maar eerst moeten we afrekenen met corona.”

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.