Volledig scherm
Union Berlin bejubelt de (eerste) gelijkmaker van Suleiman Abdullahi. © Sebastian Gollnow/dpa

Bundesliga gloort voor Union Berlin na remise bij Stuttgart

Met een 2-2 gelijkspel bij VfB Stuttgart heeft Union Berlin een flinke stap gezet naar de Bundesliga. De ploeg van Zwitser Urs Fischer hield VfB Stuttgart vanavond in de  Mercedes-Benz Arena op 2-2. Maandag is de return in Berlijn.

Christian Gentner schoot Stuttgart in de 41ste minuut op 1-0. Lang konden de supporters van de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Uit de aftrap ging Union op zoek naar de gelijkmaker. Een lange pass van Andersson bereikte Suleiman Abdullahi. Die nam de bal goed aan en tikte de gelijkmaker binnen.

Aanvaller Mario Gómez, in de tweede helft in de ploeg gekomen, zag zijn schot na een rush naar het doel van Union van richting veranderd worden. Daardoor was doelman Rafal Gikiewicz kansloos (2-1). Union kwam echter voor de tweede keer op gelijk hoogte door een rake kopbal van Marvin Friedrich. Stuttgart-keeper Ron-Robert Zieler hield in blessuretijd nog een kopbal van Andersson uit het doel.

Union heeft maandagavond (aftrap 20.30 uur) aan 0-0 of 1-1 voldoende voor promotie. Stuttgart degradeert dan naar de tweede Bundesliga.

Volledig scherm
© Sebastian Gollnow/dpa
Volledig scherm
VfB Stuttgart-coach Nico Willig na het eerste doelpunt voor zijn ploeg. © REUTERS