Ruud van Nistelrooy en Ronaldo als spelers van Real Madrid op 14 oktober 2006 in de uitwedstrijd bij Getafe. Het duo speelde slechts een halfjaar samen bij De Koninklijke.
Volledig scherm
Ruud van Nistelrooy en Ronaldo als spelers van Real Madrid op 14 oktober 2006 in de uitwedstrijd bij Getafe. Het duo speelde slechts een halfjaar samen bij De Koninklijke. © AP

Capello doet boekje open over Ronaldo: ‘De kleedkamer stonk naar alcohol, zei Van Nistelrooy’

De Braziliaanse Ronaldo zorgde voor veel problemen in de kleedkamer van Real Madrid, zo stelt ex-topcoach Fabio Capello. De Italiaan was bij De Koninklijke een halfjaar trainer van Ronaldo. ,,Toen hij naar AC Milan vertrok, begonnen we plots wél te winnen”, aldus Capello bij Sky Sports. 

Aan zijn talent werd nooit getwijfeld: Ronaldo was een absoluut fenomeen. Fantastische techniek, een killer voor doel. Aan die kwaliteiten twijfelt ook Capello niet. ,,Hij had het meeste talent van alle spelers die ik tegenkwam”, vertelt hij. ,,Maar hij was ook de speler die voor de meeste problemen zorgde in de kleedkamer.” 

Capello was één seizoen (2006/07) trainer van Real en had Ronaldo een halfjaar onder zijn hoede. Het was een samenwerking die de coach niet snel zal vergeten. ,,Ronaldo gaf feestjes. Op een gegeven moment zei Ruud van Nistelrooy tegen mij: Coach, de kleedkamer stinkt naar alcohol.” In januari 2007 liet Capello Ronaldo vertrekken naar AC Milan. ,,Toen hij vertrok, begonnen we plots te winnen”, grijnst de Italiaan.

Van Nistelrooy ontkent deze uitspraken te hebben gedaan, zo laat hij op Twitter weten. ,,Volgens sommige verklaringen, toegeschreven aan Fabio Capello, zou ik hem hebben gezegd dat de kleedkamer naar alcohol stonk. Ik wil dergelijke beweringen ronduit ontkennen. Die kleedkamer toonde vanaf de eerste dag dat ik er kwam maximale professionaliteit. We hebben altijd op een goede en professionele manier gewerkt.”

Onder de tweets reageren fans van Real Madrid op Van Nistelrooy. ,,Geen zorgen Ruud, iedereen weet dat er in die tijd vier of vijf spelers regelmatig dronken op de training verschenen.” Anderen zijn minder blij met de voormalig topspits. ,,Als het klopt wat Capello zegt is hij een verrader.”

Ruud van Nistelrooy on Twitter

A tenor de unas declaraciones que se le atribuyen a Fabio Capello, señalando que yo, en su día, le comenté que el vestuario del @realmadrid "olía a alcohol" quiero desmentir rotundamente tales afirmaciones. Ese vestuario desde el primer día demostró una profesionalidad máxima.

Volledig scherm
© EPA