Cillessen verheugt zich op terugkeer in Camp Nou: ‘Valencia kan daar winnen’

VideoVoor Jasper Cillessen staat komend weekend in La Liga een bijzondere wedstrijd op het programma. De doelman van Oranje is zaterdag met zijn nieuwe club Valencia in Camp Nou te gast bij FC Barcelona, waar hij deze zomer vertrok wegens een gebrek aan speeltijd.

Quote

Het wordt een speciale dag voor me, met veel herinnerin­gen en een weerzien met vrienden

Jasper Cillessen

,,We zijn er klaar voor om te vechten voor de overwinning”, zegt Cillessen op de website van Valencia. ,,Barcelona is een zeer moeilijke tegenstander en een heel sterk team, maar wij hebben veel vertrouwen na onze overwinning op Mallorca. Persoonlijk kom ik ook met een goed gevoel terug van de nationale ploeg, dus ik ben klaar voor zaterdag.”

Cillessen verruilde in 2016 Ajax voor FC Barcelona, maar bij de Spaanse topclub moest hij genoegen nemen met een reserverol achter eerste keus Marc-André Ter Stegen.

,,Het wordt een speciale dag voor me, met veel herinneringen en een weerzien met vrienden. Al sprak ik Ter Stegen vorige week al toen we met Oranje tegen Duitsland speelden.”

Waar Cillessen met zeges op Duitsland en Estland terug kan kijken op een succesvolle week, heeft Valencia juist onrustige dagen achter de rug. Succescoach Marcelino werd ontslagen na een conflict met de voorzitter en daarom staat er met Albert Celades plots een nieuw gezicht voor de groep.

,,Het belangrijkste is nu de wedstrijd die komen gaat”, houdt Cillessen zich op de vlakte. ,,Het is mogelijk om in Camp Nou te winnen. Ik hou ervan om moeilijke wedstrijden te spelen en heb veel vertrouwen in dit team. We trainen hard en gaan vechten om zaterdag te winnen.”

Bij winst zou Valencia op de ranglijst over Barcelona heen wippen. Beide ploegen hebben uit de eerste drie wedstrijden vier punten gepakt en staan daarmee slechts in de middenmoot.

Kijk hier naar het debuut van Cillessen voor Valencia

Volledig scherm
Jasper Cillessen reist met vertrouwen af naar zijn oude club Barcelona. © Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images