Volledig scherm
Ederson. © Getty Images

City-doelman Ederson dreigt topper tegen Liverpool te missen

Manchester City moet het zondag in de topper tegen Liverpool mogelijk doen zonder doelman Ederson. De Braziliaan bleef in het duel met Atalanta in de Champions League (1-1) na rust achter in de kleedkamer. ,,Ederson heeft een spierprobleem”, zei manager Pep Guardiola. “Hij voelde aan het einde van de eerste helft iets en het was een risico om door te spelen, daarom hebben we hem gewisseld. Ik weet niet wat het betekent voor zondag.”

Claudio Bravo, de vervanger van de vaste nummer 1 van City, werd tien minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd omdat hij buiten het strafschopgebied de doorgebroken Josip Ilicic vloerde. Verdediger Kyle Walker kreeg vervolgens de taak om met handschoenen aan onder de lat te gaan staan. De Engelsman moest een paar keer in actie komen, maar wist zijn doel schoon te houden.

,,Kyle heeft lef en hij is snel, daarom kozen we voor hem”, zei Guardiola. ,,Hij heeft het goed gedaan.” City plaatste direct een komisch filmpje op Twitter, waarin te zien is hoe Walker in het overzicht van de selectie op de site van de club wordt overgeplaatst van de verdedigers naar de keepers. ,,Of ik me als vrijwilliger had aangeboden? Ach, een beetje van beide”, zei Walker. ,,Tijdens trainingen plaag ik de keepers wel eens door te zeggen hoe ze een bal klemvast moeten pakken. Ik heb nu gemerkt dat dit soms best lastig is. Ik had niet verwacht dat de avond zo zou lopen. Ik ben blij dat we een punt hebben gepakt, maar ik denk dat ik toch maar gewoon een veldspeler blijf.”

City speelt zondag op Anfield tegen Liverpool, dat aan kop van de Premier League zes punten meer heeft. Als Ederson niet kan meedoen, zal Bravo onder de lat staan.

Bekijk hieronder de samenvatting van Atalanta - Manchester City: