Pep Guardiola.
Volledig scherm
Pep Guardiola. © Action Images via Reuters

City richt zich op tweede plaats: 'Liverpool buitengewoon goed’

Manchester City gaat zich richten op de tweede plaats in de Premier League en op de bekertoernooien. Koploper Liverpool ligt volgens City-coach Pep Guardiola in de competitie te ver voor om nog in te halen.

Titelverdediger ManCity staat zestien punten achter op Liverpool dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. ,,We kunnen er niet omheen dat Liverpool buitengewoon goed is als je kijkt naar het voetbal en de resultaten", zei Guardiola vooraf aan het competitieduel met Sheffield United van morgen. ,,Elke dag denk ik 24 uur aan wat wij doen en wat we beter kunnen doen, dus ik laat me niet afleiden door andere teams."

Volgens de trainer moet er elke dag iets spannends zijn om door te gaan en jezelf te verbeteren. ,,Ons doel is om tweede te worden en ons te verbeteren voor de knock-outwedstrijden die we in de andere toernooien moeten spelen."

Manchester City doet nog mee aan drie toernooien. Komende zondag speelt het in strijd om de volgende ronde van de FA Cup tegen Fulham. In de halve finale van de League Cup treft het volgende week woensdag stadsgenoot Manchester United. Daarnaast kan de ploeg nog de Champions League winnen. In de achtste finales staat een tweeluik met dertienvoudig winnaar Real Madrid voor de deur.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester City-Crystal Palace